top of page
fladlogo-3 copy.png
fladlogo u landskab.jpg

Arc'teryx Atom LT Jakke

AtomLtPåRække copy.jpg

Det første råd jeg giver til folk som gerne vil mere outdoor, er anskaf dig noget godt fodtøj. Det næste råd er - køb en Arc’teryx Atom LT jakke.

Jakken dækker alle, eller næsten alle behov. Ude på tur vil du hurtigt opleve, hvordan Atom LT er det perfekte valg som outdoor jakke.

 

Atom Jakken er i firmaet Arc’teryx filosofi, et isolerende mellemlag. Atom LT er produceret i syntetiske materialer og jakken er vandafvisende.

LT står for Lightweight, og jakken vejer 340 gram i str. Medium. Jakken kan pakkes sammen så den fylder ganske lidt nede i rygsækken.

 

Atom LT har to store front lommer og en inderlomme.

Hætten er justerbar, så den slutter tæt til hovedet eller kan bruges henover en ski hjelm.

Under hver arm og nede langs siderne er et strækbart materiale, Polartec® Power Stretch® with Hardface®, som er strækbart, meget åndbar og samtidigt vind afvisende.

Atom LT er vand afvisende med en DWR (Durable Water Repellent) behandling.

Lynlåsene er alle YKK, der kører meget let op og ned, og kan nemt betjenes med en hånd.

Jakken er syntetisk isolerende, og tørrer meget hurtigt. Efter en vask og centrifugering hang jakken på en bøjle og var tør efter bare 25 minutter i almindelig stue temperatur.

 

Jakken sidder utroligt godt, man bemærker den stort set ikke. Den giver fuld bevægelses frihed, og følger nemt alle dine bevægelser.

I aktiv brug er det en jakke i særklasse. Jakken isolerer og ventilerer godt, så man igen, stort set ikke bemærker, at man har jakken på. Med en svedtransporterende undertrøje, Atom LT som isolerende lag og muligvis en skaljakke udover, så kan vejret bare komme an. 

Jeg har prøvet forskellige syntetiske og merinould undertrøjer. Har ikke oplevet at jeg blev overophedet eller følte mig svedig og fugtig. Selv på en lun forårsdag, hvor jeg gjorde mig bemærket ved at beholde jakken på. De andre på turen gik i shorts og T-shirt. Ved pauser trak de dog en trøje på. Jeg lynede bare jakken op eller ned, efter behov.

 

Jakken er ikke særlig varm, siger termometeret 5-6 grader, så tager jeg en ekstra trøje med til pauserne og til brug om aftenen. Dette vil være meget individuelt, men for mig ligger jakkens begrænsninger altså omkring de 5-6 grader, når jeg ikke er aktiv.

Jakkens lette og tynde materialer samt dens pasform gør, at man meget tydeligt mærker ting i lommerne, hvorfor nøgler, pengepung og mobiltelefonen bliver pænt irriternede.

 

Forhold til vægt og funktion, så giver Atom LT en god bevægelighed og varme, samtidig med at den regulerer temperaturen, så jeg aldrig har følt mig svedig eller for varm. Naturligvis opnås den perfekte varme og fugt håndtering sammen med resten af det tøj man bruger sammen med jakken - læs artiklen Lag på Lag

Arc’teryx Atom LT er i jakke i særklasse, som jeg kun kan anbefale. 

Atom-LT-Hoody
Atom LT arc'teyx
Atom LT Jakke
Atom LT Arc'teryx jakke

Billeder er brugt med tilladelse fra Arc'teryx

bottom of page