top of page
Copper Spur HV UL2

Big Agnes
Copper Spur HV UL 2

Førstehånds indtryk

Jeg er ganske enkelt så begejstret, at jeg må dele dette med dig. Beslutningen var truffet og købet gjort. Slog teltet op for første gang ude i baghaven. Det var ganske nemt, så nemt, at jeg tænkte, der er noget galt, så jeg prøvede lige igen og igen, hver gang gik det lige så nemt. 

 

Du har nok gættet, at jeg har købt et nyt telt. Valget faldt på et Big Agnes telt - Copper Spur HV UL2. 

Jeg havde ikke læst vejledningen, og jeg har ikke taget tid på, hvor hurtig teltet er slået op, men det tog kun nogle få minutter.

Hele teltet er bygget op omkring én 4-armet teltstang, som bøjes i facon, når den klikkes på inderteltet. Henover trækkes yderteltet, der med små klips sættes sammen med resten af teltet. Teltet er selvstående, hvilket betyder, at man ikke behøver at bruge pløkker. Dog vil minimum to pløkker gøre livet så meget nemmere, nemlig til at spænde apsis rigtig ud. Jeg tænker nu, at 4 styk pløkker vil være minimum for også at få bedre ventilation i teltet.

Der er øjer og barduner til at sætte pløkker i til et evt. stormvejr. Der medfølger dog kun 8 pløkker med teltet. Personlig vil jeg nok medbringe 4 ekstra pløkker på en efterårs tur.

1-6057.jpg

Big Agnes er et Amerikansk firma, og produkter fra dem ses sjældent her i Danmark. Copper Spur er et Kuppel telt, hvilket er mere typisk amerikansk, hvor vi i Norden traditionelt bruger tunneltelte. Kuplenformen giver højere sider, der igen giver større rummelighed. På Copper Spur er siddehøjden ligeledes virkelig god. Inderteltet er  stort nok til plads til to standard liggeunderlag samt plads til grej i de mange indbyggede lommer og de to store apsis. Copper Spur er et reelt to personers telt. 

Indgangen i teltet kan bruges som halvtag, en smart funktion, som giver mulighed for at opholde sig under i dårlig vejr eller som skygge for solen. Indgangs konstruktionen, giver mange muligheder for at åbne og lukke på forskellige måder, så man får mest muligt ventilation og samtidig får læ for vind og vejr.

Dette er ikke en anmeldelse, da jeg endnu ikke har prøvet at have teltet med på tur. Men mit første indtryk var, at dette må jeg bare dele med andre. Jeg havde læst og set flere anmeldelser af teltet, og var faktisk lidt spændt på om alle de positive ord virkelig kunne være rigtige. Men jo -  jeg er blevet meget positiv overrasket. 

Materialer og kvaliteten er absolut high end, og hvor nemt teltet sættes op, og teltets mange funktioner, er virkeligt godt udtænkt.

Jeg var lidt skeptisk omkring den 4 armet teltstang, som faktisk er ret bøvlet at folde ud og sammen igen. Det er nok et stangssystem, som nok kræver noget tilvænning. 

En ting som overraskede mig meget var, hvor meget teltet fylder, når det er slået op. Det er jeg ikke så vild med, da det ikke passer så godt ind i mit ønske om simpel- og enkelthed.

1-6766.jpg

At valget lige endte på et Big Agnes telt, skyldes flere ting. Jeg har længe gerne ville have et let telt, som også gav komfort og god plads. Big Agnes Copper Spur HV UL  har mange ventilations muligheder, som reducerer risikoen for kondens, og samtidig har teltet mange anderledes og spændende funktioner. Det er nemt at slå op, fylder ganske lidt, når det er pakket sammen. Man får ganske enkelt et to personers telt med alt dette

bottom of page