top of page

MSR - LowDown Remote Stove Adapter

Sidst i oktober blev jeg præsenteret for MSR’s nye LowDown Remote Stove Adapter, eller på dansk - en fod til en gasbrænder.

LowDown Remote Stove Adapter

Jeg fik tilbudt at låne og prøve denne nye LowDown Remote Stove Adapter(LA) af den danske importør af MSR, - Fritidsagenten A/S. Da jeg havde en hygge juletur i kalenderen var det jo en oplagt mulighed at få afprøvet denne fod og set om den bare er noget pjat eller ej.

LowDown Remote Stove Adapter

MSR LowDown Remote Stove Adapter fylder ikke meget og vejer kun 180 gram og kan bruges på en standard gasdåse. Kommer på markedet i løbet af foråret 2022.

LA giver stabililtet til sin gasbrænder. Jeg prøvede det med min Windburner og den tilhørende cylinderformet pot. Her var der en mærkbar forskel på at benytte LA fremfor at montere Windburner direkte på en gasdåse. 

LowDown Remote Stove Adapter

Men hvor LA virkelig gør en forskel er, hvis man skal lave rigtig mad eller hvis man skal lave mad til flere mennesker. 

Med min MSR Pocket Rocket 2 brænderen påsat på LA brugte jeg en ældre alu-gryde til at lune sovsen i. Her gav LA en tryghed og en virkelig god stabilitet.

LA giver også mulighed for at skrue godt langt ned for gassen så man kan lave simre mad, eller lune sovsen. Det syntes jeg er meget anvendeligt.

MSR LowDown Remote Stove Adapter

Der er én ting jeg ikke bryder mig om, slangen i mellem brænder og gasdåsen er noget stiv og ikke særlig fleksibel og jeg var flere gange ved at vælte det hele inden jeg nåede at sætte en gryde på gasbrænderen. Jeg oplevede at slangen flere gange trak brænder og gasdåse faretruende tæt på hinanden. Om denne stivhed i slangen vil blive mindre med tiden, kan man kun håbe på.

Skal jeg alene på tur, syntes jeg ikke LA er særlig anvendelig. Det er når man er flere sammen på tur og hvor man kan lave mad sammen, at LA virkelig giver god mening. Muligheden for at bruge større gryder og pander og udnytte den stabilitet som LA giver er rigtig god.

LA indbyggede gasregulator, der giver gasbrændere f.eks Pocket Rocket, funktionen at kunne simre, som giver muligheder og kreativitet til madlavning ude i naturen, hvilket absolut er herligt.

MSR LowDown Remote Stove Adapter er en lille stykke grej som overraskede mig, med en god stabilitet, bedre gasudnyttelse og simre funktionen, simpelt og enkelt.

 

MSR LowDown Remote Stove Adapter

Mange tak til Fritidsagenten A/S for at låne mig MSR LowDown Remote Stove Adapter. 

bottom of page