top of page

Osprey Exos 48L rygsæk

pngfind.com-word-logo-png-6421855.gif

Osprey Exos rygsæk adskiller sig meget i forhold de mere klassiske vandrerygsække, som Osprey er kendte for. Rygsækken er til dem, som gerne vil vandre mere enkelt, simpelt og let og uden at miste komfort. For Exos er virkelig komfortabel med sit utrolige gode bæresystem. Exos har en egen vægt på 1200 gram, det er flot ramt af Osprey. 

Vægten på de 1200 gram er for Exos i 48L versionen, Exos findes også i en 38L og en 58L. Alle tre versioner har størrelse smal, medium og large i bæresystemet. Vær opmærksom på, at bæresystemet ikke kan justeres, så det er vigtigt at få den rette størrelse, som passer til dig og din ryg længde.

Exos har en letvægtsramme og et ventilerende bæresystem, som kan minde om en trampolin. Skulderstropper og hoftebæltet er lavet i fint polstret net med gode kvalitets clips og spænder. Rygsækkens bæresystem spændes nemt og lige til, så rygsækken sidder rart og komfortabelt, selv tungt læsset.

Jeg havde pakket til en fem dages tur med mad og en samlet vægt på 17 kilo. Det kunne rygsækken fint klare. 

 

Rygsækkens funktioner er det store hovedrum, som der kun er adgang til via en top åbning. Toplåget har en indvending og en udvendig lomme. Toplåget kan tages af, og man kan spare lidt vægt - 122 gram. Vælger man at lade toplåget blive hjemme, har Exos en flap syet ind, der kan bruges som låg.

Exos har to sidelommer med adgang oppefra og skråt fra siden, beregnet til nem adgang til drikkeflasker. Begge lommer er lavet i noget meget strækbart net. Der er også en stor lomme på rygsækkens forside i samme strækbare materiale. 

Exos har Osprey’s ‘Stow on the Go’ system, hvor du kan spænde dine vandrestave fast og nemt få fat i dem igen, mens du er på farten. 

På hver side er en kompressionsrem og på rygsækkens bund en rem, som er velegnet til at spænde liggeunderlag o.lign. fast med. På rygsækkens forside er der  en holder til en isøkse, skulle man have brug for det.

Exos er ikke vandtæt og, der følger ikke regnslag med, når man køber en Exos rygsæk.

Altså! Et super bæresystem, en rygsæk med mange funktioner og en en vægt på kun 1200 gram. Det er næsten ikke til at tro på, men det er tæt på at være rigtigt.

 

Jeg er meget begejstret over rygsækkens enkelhed, som gør rygsækken nem og let at bruge, nem at komme ned i og hente, hvad man skal bruge. Nem at pakke, og særligt de tre udvendige lommer er meget anvendelige.

Det trampolin lignende bæresystem er i særklasse godt, ventilerer godt og vægt fordelingen er virkelig god. Først syntes jeg, at “Stow on the Go”, var lidt pjattet, men når jeg bruger nogle af mine andre rygsække, så savner jeg faktisk “Stow on the Go” til mine vandrerstave. 

Der er nogle få ting, der efter min mening ikke fungerer super godt. Og én ting som virkelig er møghamrende irriterende. De to kompressionsremme på hver side af rygsækken, er ikke særlig nemme at anvende. De er svære at stramme helt tæt, og endnu svære at løsne igen, når der skal pakkes ud. 

Jeg har ikke tal på, hvor mange gange jeg har klikket den møghamrende flap fast i stedet for toplåget. Den flap, som er syet ind i rygsækken, som kan bruges, hvis man vælger at tage toplåget helt af. Jeg har heller ikke tal på, hvor mange gange den flap har været i vejen og irriteret mig, når jeg har pakket rygsækken.

 

Når man taler om Osprey, er der en ‘elefant i rummet’. Osprey har generelt et problem med, at deres rygsække knirker og larmer. Min Exos rygsæk har heldigvis ingen knirkelyde af nogen slags. Min kammerat, der købe sin Exos kort tid efter mig, knirker og brager helt absurd meget. Det er mig en gåde, hvorfor og hvordan Osprey ikke gør alt for at ændre disse støjproblemer. Læs også her.

 

Hvis du kan finde en Exos rygsæk uden lyde og hvis du ønsker et enkelt, simpelt og letvægts vandresetup. Så er Exos i særklasse en god rygsæk.

Exos serien er en herre rygsæk, Exos serien i dame model hedder Eja.   

bottom of page