top of page
Søg

Amarminoen - Naturpark Amager.

Tidligt søndag morgen tæt ved metro stationen “DR byen”, var vi klar til 24 km tur på den nye anlagte sti Amarminoen i Naturpark Amager.

Med blå himmel og en fantastisk efterårs sol, så var rammen sat til en super tur. Jeg har ikke før besøgt Amager fælled kun set lidt af den, når jeg kører over sjællandsbroen, eller set den ud af vinduet fra en flyvemaskine på vej ud for at opleve mere af verden.

Amarminoen er en oplevelse, og du behøver ikke en flyvemaskine for at få denne store oplevelse. Jeg blev meget overrasket over turen, naturen og de store vider, min horisont blev bogstaveligt talt udvidet.

Fra rutestart og ned til sluseholmen er man midt i byen, men trafikstøjen er meget svag, og jeg fornemmede slet ikke, at jeg var inde i byen - en sjov oplevelse.

Jo længere du kommer ind ad ruten, jo mere forsvinder byen og natur oplevelsen vokser og vokser. Solen på blå himmel og efterårets farver præsenterede turen helt fantastisk.

Vejret har uden tvivl spillet ind, for hold da op, hvor mødte vi mange mennesker, nogle med storerygsække, der måske har overnattet på en af de overraskende mange shelter og teltpladser, som du kan finde i Amager Naturpark. Men ellers bare en masse mennesker på gåben, med løbesko på eller på cykel.

Der var en sjov og glad stemning hos alle vi mødte, måske det flotte vejr havde indflydelse? Ofte når jeg tager på tur, møder jeg måske 2-3 mennesker, så var her nærmest myldretid, men det var ret hyggeligt.


Jeg havde det lidt “Amager og en vandre tur”, ja ok det kan vi da godt

Ruten byder på en del lige, som i lige-ud strækninger, men kedeligt syntes jeg ikke det blev. Naturen skifter mellem åben hede, til skov og søer, med fugle og ikke mindst udsigten til vand på det meste af ruten. Ruten er flad uden forhindringer, der er steder som sikkert nemt vil bliver oversvømmet og mudret, overvej derfor dit fodtøj!

På kortet kan ses p-pladser, hvis du ikke lige er i humør til hele turen, så kan du vælge at tage den i etaper. På kortet kan du også finde shelter og teltpladser, de pladser, som jeg kom forbi, var alle store og med bålplads, og der var rent og pænt ryddet op.


Det er lidt underligt, men på hjemmesiden naturparkamager.dk og på det kort, som du kan hente ned og selv printe ud står der, at ruten er 24km lang. Mit gps ur målte turen til 27 km og nej vi gik ikke forkert, for ruten er hele vejen meget fint afmærket.

Jeg har læst flere, som også har målt turen længere end 24 km. Men 24 eller 27 km så er det en flot tur og absolut et besøg værd, jeg havde det lidt “Amager og en vandre ture”, ja ok det kan vi da godt - men hold da op sikke en herlig overraskelse.
291 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page