top of page
Søg

Bornholm rundt - Dag 1

Opdateret: 6. okt. 2020

Den 16. marts 2020

Bornholmrundt vandreturen kunne endelig begynde. Man kan vælge at gå enten med eller mod uret rundt. Vi havde hjemmefra aftalt at gå med uret. Vi havde ét mål og én plan. Målet var fra Rønne til Rønne, og planen var første dag at nå til Hammeren Havn.

Resten af turen og oplevelserne skulle komme, som der nu var stemning for.

Vi startede nord ud af Rønne op til Nordskoven camping, hvor vi for første gang så skiltet med den lille mand på orange baggrund - Kyststien.


Det første stykke af kyststien er skov men tæt på kysten. Oppe omkring Safirsøen ændrer terrænet sig og bliver mere åbnet og her kommer kysten virkelig tæt på. Vi havde kraftig sidevind og høje bølger, hvilket jeg bare aldrig bliver træt af at kigge på.

Vi nåede til Hasle omkring frokosttid. Nu er jeg ikke den store fan af sild, men Hasle røgeri skulle være ret berømte for deres silde bøf, hvad det så end må være, men det må jeg desværre have tilgode til en anden gang, for røgeriet og alt andet i Hasle var lukket. Der var totalt øde og lukket om det skyldes Corona nedlukning eller blot at turistsæsonen endnu ikke var startet, melder historien ikke noget om. Heldigvis fik vi øje på Kabyssen, som serverede en vældig god Burger.


Godt mætte gik vi ud af Hasle på cykelstien med retning nordpå, forbi Helligpeder havn og videre til Teglkås havn. Teglkåsvejen løber ud i en sti, hvorfra landskabet ændrer sig. Det er her, at Bornholms særpræget og unikke natur begynder. Klipperne med den rå natur føre os væk fra den plane og fine sti, og herfra gik det opad, men det er fantastisk.

Det bliver mere råt og vildt oppe ved og rundt om Hammershus slotsruin og rundt om Hammerknuden. Men den kraftige vind og de høje bølger forsvandt, da vi drejede rundt om Hammerodde fyr og kom lidt i læ.

Vi endte på Sandvig camping, hvor vinden gav lidt udfordringer, da telte skulle sættes op. Sandvig igen en øde og lukket by, men vi mødte en dame, der kunne fortælle et Pizzaria, som muligvis havde åbnet et par kilometer længere oppe ad vejen. Vi klarede os uden pizza.


Læs også dag 2- 3

167 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page