top of page
Søg

Bornholm rundt - Dag 2 & 3

Opdateret: 6. okt. 2020

Den 17-18 maj 2020

Turen fra Sandvig starter med et par kilometer på landevejen. Man kan komme ned på de små og ikke afmærkede stier, som faktisk findes. På den måde kom vi næsten hele vejen til Tejn på disse kyststier.

Jeg har hørt flere nævne, at Bornholmrundtturen havde skuffet dem, fordi meget af ruten bød på alt for meget landvej og asfalt. Jeg havde forventet, at strækningen fra Sandvig til Gudhjem, var en af disse asfaltruter. Efter Tejn og allerede ved Bådsted, kan man igen dreje ind og væk fra vejen for at komme ind på kyststien. Stien er i skov og med klipper og er derfor meget varieret, med udsyn til havet det meste af ruten.

Ved en lille hyggelig teltplads ved Salene fik vi noget tiltrængt frokost, før vi gik det sidste stykke vej til Gudhjem.

I Gudhjem var der lidt mere liv og flere mennesker. Vi nød at sidde lidt på torvet. Vi havde talt om, at dagen ikke skulle være for lang. Så vi besluttede at blive i Gudhjem.

Aften bød på regn, og aftensmaden blev en pizza spist under halvtaget ved Christiansø båden.


Dag 3 startede med grå tunge skyer, og vi var ikke kommet ret langt, før vi måtte finde regntøjet frem. Ud ad landevejen mod Saltuna før vi endelig kunne komme væk fra landevejen.

Vejret ændrede sig heldigvis, og vi kunne nyde turen til Svaneke. Landskabet er mere af alt det gode - skov, klipper og massere af blomster samt fuglefløjt hele vejen.

Vi besøgte Svaneke Røgeri til frokost, hvor vi, som nogen af de første, kunne sidde indendørs og spise. Helt rart at opleve lidt normale tilstande, men endnu bedre fordi en kæmpe regnbyge skyllede henover, imens vi nød vores frokost.

Turen fra Svaneke sydover, ned langs kysten, forbi Grisby og Årsdale, gik vi fra den ene nattergals territorium til den næste nattergals territorium, hvor vi kunne høre deres sang og fløjten hele vejen. Landskabet var helt utroligt, og kyststien lidt svært og teknisk med klipper, der skal forceres op og ned og rundt om. Nok den del af turen rundt, som overraskede mig mest. En tur jeg gerne går igen.

Ned igennem Neksø by, hvor en cola og en chokolade bar hjalp lidt på min træthed og mit humør. Fra Neksø gik turen ned langs kysten og det sidste stykke var på selve stranden. Målet var campingpladsen i Snogebæk.

I følge landkortet stod vi på campingpladsen, men i virkeligheden stod vi blandt en masse sommerhuse, som var ved at blive bygget. Campingpladsen var lukket.

Vi gik lidt hovedløse rundt i Snogebæk, igen en helt øde og mennesketom by. Brugsen havde dog åbent. Jeg gik ind og spurgte om en campingplads i nærheden. Den unge mand kunne ikke hjælpe, men ældre ikke helt ædru mand kunne fortælle, at vi skulle helt til Dueodde. En flink dame nævnte shelteren nede ved havnen. Jeg havde helt glemt den mulighed, så vi gik ned til shelteren. Ikke langt fra shelteren var der både toilet og mulighed for at få vand. Vi slog telte op og fik varmet vand til en omgang frysetørret aftensmad. En lang og hård dag med en masse gode oplevelser og strabadser.


Læs om dag 3 og 4

117 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page