top of page
Søg

Feddet rundt og på kryds - og lidt på tværs.


Området Feddet ligner en dråbe i havet, der går ned mellem Præstø fjord og Faxe Bugt. På østsiden af Feddet ud mod Faxe bugt er en meget fin sand strand. Her startede vores vandretur lørdag morgen. Vi gik i vandkanten i direkte modvind og blev blæst rigtig godt igennem på en herlig forfriskende måde.


Efter en times tid fandt vi en bænk, der lå lidt i læ, og det var tid til en kop kaffe og wienerbrød.


Efter pausen gik vi mod syd for at komme helt ned i bunden af Feddet, det område som bliver kalde Maden. Vandstanden var høj, og store dele af den sydlige ende af Feddet er oversvømmet, det gav en flot og varieret udsigt.

Da udsigten var nydt, og vi kunne se de mørke skyer, der som lovet var på vej i retning mod os, begyndte vi at gå nordpå i retning mod Fed havn - det hedder den altså. Vi kom forbi en tilfældig skovsti, der gik østpå, den drejede vi ind på og endte igen ude på stranden. Det at gå Feddet rundt på kryds og tværs giver en masse forskellige naturoplevelser fra skov til strand og til vildt voksende skov, der kunne minde lidt om de svenske skove. Det er netop dette, som gør at Feddet er et meget populært og besøgt område. Den lovede vejrudsigt med regn og slud gav os, der valgte at trodse vejrguderne, en ret unik oplevelse. For udover én hundelufter, to på hest og en flok køer så var der kun os på Feddet.

Vejrudsigten havde forudsagt regn kl. 12, og den kom faktisk meget præcist. Vi var små 15 min væk fra Fed havn, der ligger på vest siden af Feddet, så endnu engang gik vi på tværs. Tæt på havnen ligger der et par shelters, der kunne give lidt læ. Vi flyttede ind i shelteren med husnumret 2, der dog viste sig ikke at være helt vandtæt, en klar K3’er..


Vi sad i shelteren og hyggede med lidt frokost med en fin udsigt udover Præstø fjord og den tiltagende regn. Da vi igen kom ud på stien, stillede regnen stille og roligt af, igen meget præcis ifølge vejrudsigten. Vi gik op langs kysten på den vestlige side af Feddet, her var stien mange steder ret våd. Selv om man har bygget små træbroer på denne strækning, så kan man nemt få våde fødder.


En rundtur på Feddet er omkring 10 -15 km, hvilket kommer an på, hvor meget på kryds og tværs du går. Der er parkeringsmuligheder oppe ved siden af campingpladsen, hvor man skal købe en dagsbillet. Så kan man få lov at parkere på en grusplads, grænsen for grådighed er meget - subjektiv.


Feddet som område er ikke kæmpe stort, men er tilgengæld kæmpe stort på oplevelser.


Gå til forsiden

180 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page