top of page
Søg

Himmelbjergs ruten en flot rundtur omkring Silkeborg søerne.


Himmelbjerget skal man da bestige😊

Himmelbjerget skal man da bestige, når man nu lige kommer forbi😊


Jeg startede ved byen Ry, og denne gang havde jeg selskab af seks ikke så erfarende vandrere.

Ruten var planlagt til dem og for at de skulle få en stor oplevelse og mod på flere vandreture.


Der er flere forskellige ruter i området, vi fulgte den røde rute, som er den der fører rundt om søerne. Ruten er meget fint afmærket hele vejen og stierne er let fremkommelige. Ruten er en del af Århus - Silkeborg ruten. Der er toiletter og få vandposter på ruten, vandet i søerne rensede vi og brugte det til madlavning, uden nogen problemer.


Fra Ry gik vi hen til stien, der går syd for søerne. Vi gik i halvanden time og nåede frem til Julsø teltplads, hvor telte, sovegrej og alt andet stille og roligt blev pakket ud og en lejr begyndte at tage form. Et bål blev sat i gang og aftenhyggen ligeså. Vi fik lidt regn i løbet af aftenen, og meget mere i løbet af natten.

Lørdag morgen var der historie fortælling om nattens oplevelser, kolde tæer og dårligt liggeunderlag og soveposer, der bare ikke er som dynen derhjemme. Med første aften og nats erfaringer rigere startede vi ud med at gå op til toppen af Himmelbjerget. Man kan ikke gå Himmelbjergs ruten uden at bestige selve Himmelbjerget.

Efter at have nydt udsigten gik vi tilbage på stien mod Silkeborg. Ruten går tæt langs vandkanten det meste af turen, mens landskabet man bevæger sig igennem skifter, hvilket gør denne tur meget flot og varieret.

Det sidste stykke op mod Silkeborg by går man langs lystbådehavnen og et ishus, der også var leveringsdygtige i Hotdogs og kolde fadøl. Her holdt vi en pause, en måske lidt for lang af slagsen, for vi begyndte at blive kolde og benene var godt stive og det tog lidt tid at få gangtøjet rigtig i gang igen.


Den første bro i udkanten af Silkeborg gik vi henover, og derved på vi på nordsiden af søerne.

Her ved broen kan man nemt tage turen op i Nordskoven, hvor det går op og ned og er en super flot tur., Her vurderede jeg efter ansigtudtrykkene på vores lille gruppe, at vi skulle holde os nede og følge den kortere sti langs vandkanten frem til teltpladsen - De små fisk, der ligger i udkanten af byen Sejs.

Dele af teltpladsen ”De små fisk” er forbeholdt dem, som kommer med kano eller kajak. Men pladsen er kæmpe stor og med massere af plads også til os som vandrer.

På pladsen er der toiletter og drikkevand, bålsteder med borde og bænke. Pladsen er godt besøgt både af sejlende og vandrefolket, men også af folk, der parkerer på den tilstødende P-plads, og som medbringer grill, stole og borde. Så du må forvente mange mennesker, heldigvis er pladsen stor, så man kan godt finde sig en plads i fred og ro.

Lørdagaften blev brugt til hygge og snak om dagens oplevelser og udstyr. Vi fik også lige kigget lidt på nogle få vabler før soveposen trak efter dagens 22 km tur.


Søndag var vores lejr meget stille, og ikke før klokke 8 begyndte der at komme lidt liv i teltene. De fleste havde haft en bedre og varmere nat og havde sovet noget bedre denne nummer to nat.

Helt stille søndag morgen.


Efter morgenmaden pakkede vi sammen. Jeg valgte igen den lidt kortere sti, der går langs vandet, dog ikke i naturomgivelser men igennem byen, dog så tæt på vandkanten som muligt. I dette områder ligger der nogle vilde huse, kæmpe villaer med panorama kig udover søerne. Jeg kan godt forstå, at man gerne vil bo der.


Man kan fra teltpladsen gå op og nordover forbi Sejs og Svejbæk og de flotte villaer og gå igennem Nordskoven. Hvilket jeg også kan anbefale, men omkring 5 km fra teltpladsen kommer man til Svejbæk tog station, her delte vi os i to grupper; dem som gerne ville gå mere, og dem der gerne ville tage toget tilbage til Ry og deres bil.

Vi, der gik videre, skar lidt af rød rute og prøvede at holde os så tæt til vandet som muligt, indtil vi nåede Laven tog station, hvor vi tog toget et stop og var så tilbage i Ry.

Ved at gå ruten fra RY og syd om, altså gå med uret rundt om søerne, gjorde at vi havde muligheden for at tage toget fra den station, som nu passede til ømme fødder og træthed, det kan jeg godt anbefale.


Går man fra Ry op til Silkeborg, som man lige rammer udkanten af og tilbage igen til Ry, er ruten 50 km lang. En meget flot og varieret rute, men forvent mange mennesker både med små og store rygsække.

Himmelbjergs ruten er en super flot tur😊

277 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page