top of page
Søg

Blev jeg lige fristet?

Opdateret: 23. jan. 2021

Jeg stod ikke lige og manglede et liggeunderlag, da firmaet Thermarest lancerede 2020 nyheder. Jeg blev alligevel fristet. Et oppusteligt liggeunderlag på 10 cm, og en vægt på kun 770 gram. Det måtte jeg prøve.


Underlaget hedder NeoAir Topo Luxe, har en isolerende R-værdi på 3.7 hvilket svare til et 3 sæsoners underlag, forår, sommer og efterår - som tommelfingerregel.

Thermarest laver dette underlag i 4 størrelser. Jeg valgte Regular Wide. Et lidt bredere underlag end standard. Jeg ved, at jeg ofte vender og drejer mig i løbet af natten. Et bredere underlag giver bedre nattesøvn og mere komfort.Thermarest har lavet nye ventiler her i 2020. NeoAir Topo Luxe har to ventiler, IN og OUT, puste luft ind og en ventil til, at få luften ud. Det særlige er IN ventilen, som er ensrettet. Når du puster luft ind, kommer det ikke tilbage, som du kender det fra en ballon, det er smart. Når luften skal ud af underlaget åbnes OUT ventilen, en ganske almindelig prop.

TwinLock™ Valve Thermarest NeoAir Topo Luxe

Man skal helst undgå at puste sine liggeunderlag med munden. Når du puster din udåndings luft, vil der medfølge fugt. Det er ikke super sundt for dit underlag. Der medfølger en pumpepose til at puste underlaget op.

Derudover laver Thermarest en NeoAir Micro Pump, en lille batteridrevet pumpe, som passer på det nye ventilsystem. Pumpen vejer incl. batteri 71 gram.

Skal købes seperat.
Gør de 10 cm en forskel? Man ligger i hverfald godt og komfortabelt. Vel nok det tætteste jeg kommet på at føle, at jeg ligger i en rigtig seng. Når jeg sidder på underlaget, er det virkelig rart ikke at kunne mærke jorden. Her bliver de 10 cm virkelig bemærket.

Der findes lettere underlag på markedet for dem som er meget vægtorienteret.

Dem der husker deres erfaringer fra en spejdertiden på et 3-4mm skum liggeunderlag, og derfor aldrig mere skal sove udendørs. Den undskyldning er helt væk nu.😊


Til forsiden her

112 visninger0 kommentarer
bottom of page