top of page
Søg

Trampestien Stevns + lidt mere..

Den officelle Trampesti starter fra Bøgeskov havn. Vi startede fra Strøby Ladeplads strand og lagde derved 8 kilometer mere til turen. En meget flot tur, stranden er ret stenet og en lidt hård start for fødderne, som vi nærmere os Bøgeskov havn, kom vi ind i skoven.

En kaffepause ved Bøgeskov havn, hvor skyerne blev mørkere og mørkere. På med regnjakkerne og kaffepausen var slut.

Nu ind på den officelle rute, hvor de første 5.3 km er på vej. Jeg var ikke klar over, vi i danmark har så lange, lige og kedelige veje. Undervejs blev regnen voldsommere og regnbukser blev nødvendige.


Holtug Kridtbrud - Stevns kridtbrud


Ved Holtug Kridtbrud, en smugle blå himmel og tid til frokost. Som vi næsten nåede at spise, inden det igen begyndte at regne.

Udgravringer ved Holtug, har skabt en helt vildt natur. Senere 2.5 km længere fremme ved Stevns Kridtbrud som stadigvæk er i brug, igen en vildt syn.

Turen går mere opad, og man går oppe på kanten, langs marker og havet på venstre side. Efter omkring 20 kilometer kom vi til Stevns Fyrcenter, hvor iskiosken havde åbent. Ismanden sprang ud til os, og spurgte om vi manglede vand, og vi kom naturligvis i snak over en is.

De sidste 8-10 kilometer ned mod Rødvig havn, går man oppe på selve kantet af Stevns Klint, som er på UNESCO World Heritage. De hvide og unikke skrænter, som viser lag der markere grænsen mellem kridttiden og Palæogen, og sådan noget som skete for 65 milioner år siden.

Forbi Højerup Gamle Kirke, eller noget af kirken, resten af kirken ligger ude i havet.

Efter kirken, kom vi orbi Stevnsfortet og igen et underligt og fascinerende syn ved Bosedal Kalkbrud. De mange års udgraveringer giver et vild landskab.

Med 33 kilometer i benene, sluttede vi dagen af med en kop kaffe på en bænk ved Rødvig havn.


Ruten er meget fint afmærket. Gode oversigtskort ved de forskellige attraktioner på ruten. Jeg har aldrig gået en tur i Danmark med så mange skilte med Privat - Adgang forbudt, som på denne tur, det virker sært.

Der er mulighed at få vand mange steder, og der er pæne og rene toiletter langs ruten. Bænke og borde, Is ved fyret og en restaurant (Covid 19 lukket) ved Højerup kirke. Der er kun to steder, hvor der er shelter og mulighed for, at slå telt op. Ved Flagbanken lejrplads er der en ikke særlig vedligeholdt shelter, som samtidig har flotte huller i taget. Men et stort område med mange bålsteder og med fin plads til at slå telt op. Ved Boesdal Kalkbrud ligeledes en shelter plads meget tæt på Rødvig Havn. Vand og toiletter ved begge steder, medbring selv brænde.


En super tur, med regn, vind og en solbrandt næse😀


226 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page